صنعت ساختمان

استفاده از ظرفیت مددجویان در صنعت ساختمان

سالن تولید

مهندس رسول سعادت در گفت‌‌‌وگو با روزنامه «دنیای‌ اقتصاد»:

شماره روزنامه:۵۶۵۳      تاریخ چاپ:شماره خبر:۳۹۳۷۲۵۹

 

دنیای‌اقتصاد : افرادی که تحت عنوان مددجو در زندان‌های کشور در حال سپری کردن دوره محکومیت خود می باشند ، در صورتیکه جرایم مالی انجام داده باشند ، می توانند طی فرایندی در دادگاه با وثیقه گذاشتن سند بصورت رای باز در شرکت ها و کارخانجات طرف قرارداد سازمان زندان ها مشغول به کار شوند و به این صورت دوران محکومیت خود را سپری کنند. مددجویان ظرفیت خوبی برای تبدیل شدن به کارگرهای ساختمانی چه در فرآیند تولید و چه ساخت‌وساز محسوب می‌شوند که باید از این ظرفیت برای منتفع شدن زندانیان و صنعت ساختمان کشور استفاده کرد.

 

در حال حاضر شاهد هستیم در هر ساختمانی که در حال ساخت است نیروهای افغان مشغول به کار هستند. وی ادامه داد: طبیعتا این کار از نظر قانونی مشکلات متعددی دارد، چرا که این کارگرها مجوز کار ندارند و بیمه نمی‌شوند.  این فعال حوزه صنعت ساختمان با تاکید بر اینکه در چند ماه اخیر فعالیتی را با همکاری مجموعه بنیاد تعاون زندانیان آغاز کردیم، گفت: شاید بسیاری از فعالان صنعت ساختمان از مزایای این همکاری اطلاعی نداشته باشند. وی با اشاره به اینکه در حال حاضر چیزی حدود ۲۰۰‌هزار نفر در کشور زندانی وجود دارد، گفت: تعداد بالایی از این زندانی‌ها مشکلات مالی دارند یا حجم زیادی از دوران محکومیت خود را گذرانده‌اند. از همین رو اداره زندان‌ها برای این افراد امتیازی در نظر گرفته و حکمی به آنها داده است به نام حکم زندان نیمه باز.  وی اضافه کرد: یعنی این زندانی‌ها می‌توانند مثل یک کارگر معمولی سرکار بیایند. این نیروها را بنیاد تعاون زندانی‌ها می‌تواند با شرایط خوبی در اختیار تولیدکنندگان مصالح ساختمانی و سازندگان قرار دهد. این اقدام هم برای زندانیان نفع دارد و هم شرکت‌ها. این فعال حوزه صنعت ساختمان توضیح داد: نفع نیروهای فوق برای شرکت‌ها این است که طبق قانون لازم نیست این افراد بیمه شوند و از طرفی هزینه آنها نیز نسبت به کارگران عادی کمتر است. همچنین طبیعتا هر شرکتی در راستای مسوولیت اجتماعی خود می‌تواند به افرادی که شهروندان کشور خودمان هستند و گرفتار مشکلاتی شده‌اند و به زندان افتاده‌اند حرفه‌ای مفید و کاربردی یاد بدهد.

وی ادامه داد: چند ماه اول به صورت کارگر ساده وارد مجموعه می‌شوند و بعد کم‌کم این حرفه را یاد می‌گیرند و بعد از اینکه دوران محکومیت خود را گذراندند می‌توانند به استخدام آن شرکت در بیایند و مشغول به کار شوند. سعادت با تاکید بر اینکه این ایده مطلوب در حال اجراست، خاطرنشان کرد: تا الان نیز نزدیک به ۲هزار نفر با این شرایط وارد بازار کار شده‌اند، هم برای خانواده خود کسب درآمد می‌کنند و هم یک حرفه یاد می‌گیرند که به شرکت‌ها نیز نفع می‌رسانند و کاملا هم طبق قوانین دولت است.

 

بحران هایی كه «شهرك سازی بدون برنامه» به جامعه وارد می كند

راه صادرات محصولات ساختمانی را باز کنید

این فعال صنعت ساختمان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه محصولات ساختمانی ایرانی از نظر کیفیت و قیمت با برندهای معتبر دنیا قابل مقایسه است، گفت: اگر درهای صادرات باز بود و می‌توانستیم صادرات انجام دهیم صادرات تولیدات ساختمانی ایران می‌توانست حجم خوبی از بازارهای مختلف دنیا را به خود اختصاص دهد.  وی با اشاره به پیشرفت کشورهای همسایه در تولید محصولات ساختمانی در غیاب محصولات ایرانی افزود: وقتی به کشورهای دیگر از جمله ترکیه و کشورهای حوزه خلیج فارس نگاه می‌کنیم آنها به‌راحتی محصولاتی مشابه محصولات ما را با قیمت چند برابر به فروش می‌رسانند. وی ادامه داد: در حالی که در ایران به‌راحتی می‌توانیم چنین محصولاتی را تولید کنیم. می‌توانیم ادعا کنیم که محصولات ما هم از نظر قیمتی از محصولات کشورهای فوق مناسب‌تر است و هم اینکه از نظر کیفیت چیزی کمتر ندارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *